zaterdag 17 augustus 2013

morgen zondag 18 aug laatste editie zomers zondagen


In juli en augustus bruisen de Maasdorpjes nog meer dan anders. In elk maaspareltje vinden zonnige activiteiten en evenementen plaats. In de Maasdorpjes Oud-Rekem, Leut, Stokkem, Maaseik en Kessenich worden activiteiten en evenementen gegarandeerd! Vaar mee tussen renaissance en middeleeuwen!In juli en augustus bruisen de Maasdorpjes nog meer dan anders. Zondag 18 augustus staat de vierde en tevens laatste editie van de Zomerse Zondagen in Oud-Rekem en Pietersheim op het programma.

Je scheept in het Mooiste Dorp van Vlaanderen Oud-ekem in op de Belvedère-pendelboot die je naar Lanaken brengt. Je vaart terug in de tijd en ontdekt het roemrijke en woelige verleden van de Heren van Pietersheim in de Waterburcht van het Domein Pietersheim.

Programma Zomerse Zondag in Oud-Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen:

  • Geleide stadswandeling op zondag om 15.00 u.
  • Vertrek aan het Toeristisch Infokantoor, Kanaalstraat 11. Reserveren is niet nodig. Deelnameprijs: € 2/persoon.
  • Geleide natuurwandeling door de Oude Weerd op zondag om 11.00 u.
  • Vertrek aan het Toeristisch Infokantoor, Kanaalstraat 11. Reserveren is niet nodig. Deelnameprijs: € 2/persoon
  • Ontdek het kasteel d’ Aspremont-Lynden in Maaslandse renaissancestijl en breng van 28 juli tot 29 september een bezoek aan de kunsttentoonstelling “Here is always somewhere else”

Gratis toegang tot de Museumkerk en de Museumapotheek

Elke zondag zet het atelier “de 7de hemel” de deuren open voor een kennismaking met de prachtige kunstwerken en objecten van Dorine Lintelo, Ron Ijzerman en anderen. Toegang gratis.

Gezellige terrasjes!