$type=slider$snippet=hide$cate=0$au=0$cm=0$show=home

$type=three$cate=0$meta=0$rm=0$c=30$snip=0$show=/p/wie-is-wie.html

$show=mobile

 

Residentie Molenhoek, 65 nieuwe erkende assistentiewoningen in hartje Lanaken

Door de stijgende levensverwachting en de ouder wordende bevolking dreigt er een prangend tekort aan aangepaste woningen. Projectontwikkelaar Cornerstones speelt hierop in met de bouw van 65 erkende assistentiewoningen in het centrum van Lanaken. De toekomstbestendige flats zijn voorzien van extra comfort en garanderen de veiligheid en de privacy van de bewoners. Vzw CareAssist verleent zorg en diensten op maat. Zo bepaalt de bewoner zelf het evenwicht tussen zelfstandigheid en ondersteuning.

Nood aan aangepaste woningen

Onze maatschappij veroudert snel. De demografische prognoses liegen er niet om: tegen 2050 zijn er 800 000 extra 65-plussers en 300 000 extra 85-plussers. 28 % van de bevolking is dan ouder dan 65, tegenover 18 % vandaag. Daarvoor zijn 300 000 extra woongelegenheden nodig met een specifieke infrastructuur. De actieve senior heeft namelijk nood aan een aangepaste residentiële woonvorm met comfortabele diensten die zelfstandig wonen zo lang mogelijk toelaten.




Hoogwaardige architectuur

Met Residentie Molenhoek bouwt Cornerstones 65 perfect uitgeruste en erkende assistentiewoningen in het centrum van Lanaken, op de hoek van de Arkstraat en het bruisende Molenweideplein én op wandelafstand van het vernieuwde Kerkplein. Het ontwerp is van d&d architecten uit Hasselt. Aannemer van de werken is Vanhout nv.

De tijdloze architectuur speelt vooral met open ruimte en groen. Daarnaast besteedde de architect veel aandacht aan de privacy van de bewoners. Alle flats zijn afgewerkt met kwalitatieve, duurzame materialen. De woningen zijn licht, energiezuinig, praktisch ingericht en vlot toegankelijk. Zo is het gebouw onder meer voorzien van brede gangen, deuren en liften. Het geheel is rolstoeltoegankelijk.

Om een actief sociaal leven te stimuleren zijn er gemeenschapsruimten zoals een grote lunch- en ontspanningsruimte met open zicht naar de binnenplaats en het Molenweideplein, fitness en wellnessruimte, kapsalon, wassalon, al dan niet overdekte terrassen en een binnenplein met aandacht voor rust en ontspanning buiten. De kelderverdieping biedt plaats aan 42 autostaanplaatsen, 51 private bergingen en fietsenstallingen.



Maximaal comfort en digitaal platform

Residentie Molenhoek heeft alle hedendaagse comfort zoals digitale televisie, domotica, draadloos internet en videofonie. Bovendien is elke flat voorzien van een innovatief digitaal platform. Via hun tablet of smartphone kunnen residenten gebruikmaken van talrijke functies zoals het bestellen van de diverse diensten, het raadplegen van de persoonlijke zorgfiche, het inschrijven op activiteiten en nog veel meer.
Ook op het vlak van veiligheid zijn kosten noch moeite gespaard. Elke woning is uitgerust met een noodoproepsysteem, videofonie, toegangscontrole en een inbraak- en branddetectiesysteem.

Diensten en zorg op maat door vzw CareAssist

Voor Residentie Molenhoek werkt Cornerstones samen met de erkende Limburgse zorgpartner vzw CareAssist. Zij zorgen voor een complete en professionele zorg- en dienstverlening. Als erkende beheersinstantie voorziet vzw CareAssist een vast basispakket voor alle bewoners. Dit omvat onder meer de volledige coördinatie van de dienst- en zorgverlening, 7 dagen op zeven verpleegkundige permanentie en administratieve hulp.

Naast het vast dienstenpakket biedt vzw CareAssist nog heel wat optionele diensten aan. De bewoners bepalen zelf van welke diensten zij gebruik willen maken: vers bereide maaltijden (ter plaatse of in de flat), huishoudhulp, strijkhulp, taxiservice, schoonheidszorgen, kinesitherapie …

Marino Keulen, burgemeester Lanaken: “De wijze waarop Residentie Molenhoek tot stand is kunnen komen, betekent een manier van werken, die school zal maken voor de toekomst. Er zijn enerzijds de professionele investeerders, die borg staan voor deze kwalitatief hoogstaande realisatie in de zorg.”
“Anderzijds zijn er de gespecialiseerde zorgverstrekkers, die in dit unieke concept, zorg zullen verschaffen van eenzelfde hoog niveau. Daarnaast is er eveneens de rol van de gemeente: zij faciliteert en kadert het project in haar algemene ruimtelijke ordening. Ook Lanaken vergrijst, net zoals alle andere gemeenten. Iedere overheid weet, dat men ter zake een tandje zal moeten bijsteken. Lanaken bewijst bij deze, dat men hiervan al werk van maakt!”


[In de kijker]_$type=sticky$l=0$c=4$cate=1$h=318$icon=1$m=0$hide=home

[Events]_$type=carousel$cate=0$show=post

[Marino Keulen]_$type=two$cate=0$meta=0$rm=0$c=6$snip=0$hst=https://marinokeulen.blogspot.be/

Naam

artikel,205,event,58,facts & figures,18,foto,71,in de kijker,47,pers,104,publicaties,11,video,40,wie is wie,35,
ltr
item
Open VLD Lanaken: Residentie Molenhoek, 65 nieuwe erkende assistentiewoningen in hartje Lanaken
Residentie Molenhoek, 65 nieuwe erkende assistentiewoningen in hartje Lanaken
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqHhEZqWYZ9cXBpHc8BX9qr_BGky_8YMfIQeoY_TUPuZekouM6xAIF1dJVtIanTY2MlATdxe-nqTz1CfaZ8-esq1tdnmXmtrTGRUk1DEm7Y47Adr8ixlfm2uinIpZr2AQCMH2HVV0YjXM/s1600/lanaken-7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqHhEZqWYZ9cXBpHc8BX9qr_BGky_8YMfIQeoY_TUPuZekouM6xAIF1dJVtIanTY2MlATdxe-nqTz1CfaZ8-esq1tdnmXmtrTGRUk1DEm7Y47Adr8ixlfm2uinIpZr2AQCMH2HVV0YjXM/s72-c/lanaken-7.jpg
Open VLD Lanaken
http://openvldlanaken.blogspot.com/2014/04/residentie-molenhoek-65-nieuwe-erkende.html
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/
http://openvldlanaken.blogspot.com/2014/04/residentie-molenhoek-65-nieuwe-erkende.html
true
3013909021066521097
UTF-8
Alle berichten geladen Geen zoekresultaten ONTDEK MEER Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S BERICHTEN Ontdek Alles VOOR U AANGERADEN LABEL ARCHIEF ZOEKEN ALLE BERICHTEN Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy