donderdag 24 november 2016

2660 Leerlingen proeven van #cultuur @GemeenteLanaken

Dit schooljaar maken 2660 leerlingen uit het kleuter, lager en middelbaar onderwijs van Lanaken kennis met het specifieke aanbod dat het Cultureel Centrum voor hun heeft uitgewerkt.

Het gemeentebestuur doet een inspanning naar de scholen van Lanaken om via aantrekkelijke voorwaarden zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten proeven van het medium van de podiumkunsten op zich. Schepen van Cultuur Sofie Martens: ”We investeren fors in de jeugd van Lanaken om ze op jonge leeftijd in contact te brengen met kunst en cultuur. Naast de verrijking voor de ontwikkeling van kinderen hopen we dat ze op die manier de smaak te pakken krijgen en later regelmatig als klant terug keren.”

Voor het lager onderwijs zijn er dit theaterseizoen 6 voorstellingen voorzien die in totaal 20 maal uitgevoerd worden. Voor de leerlingen van het middelbaar onderwijs zijn de theaterproducties aangepast. Zij kunnen kiezen uit 3 voorstellingen die in totaal 10 maal uitgevoerd worden. De leerlingen komen in schoolverband naar de voorstellingen kijken.

Sofie Martens: “We voorzien hiervoor € 27.000 in onze begroting. De leerlingen worden bovendien met bussen aan school opgehaald en na afloop van de voorstelling weer terug naar school gebracht. De ticketverkoop zorgt voor € 13.000 aan inkomsten. Een investering die we belangrijk en goed vinden voor de jeugd van Lanaken.”